Vepřové maso s růžičkovou kapustou - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřového plecka, 2 lžíce škrobové moučky, 2  vejce, sůl,  špetka mletého pepře, 10 dkg hladké mouky, 5 lžic sójové omáčky, 1 dl sladkého vína, glutasol, olej, česnek, 1 lžička strouhaného křenu
Maso umeleme na masovém strojku, přidáme česnek, pepř, vejce, mouku a osolíme. Vymícháme a z připravené hmoty vytváříme kuličky, které smažíme v rozpáleném oleji do červena. Vyjmeme z tuku a necháme na teple. Očištěnou a opranou růžičkovou kapustu uvaříme v mírně osolené vodě doměkka (nebo v masovém vývaru). Vodu zčásti slijeme, přidáme masové kuličky, podusíme a zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vína, glutasolu, strouhaného křenu a znovu prohřejeme. Dochutíme, dosolíme a podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka