Vepřové maso se sladkokyselou omáčkou a zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  70 dkg vepřové kýty, 2  vejce, ocet, 2 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce sójové omáčky, sůl, 1  pórek, 2  kapie, 2 lžíce zeleného hrášku, 1 dl desertního vína, 3  feferonky, škrobová moučka, glutasol, olej
Z odblaněné, očištěné kýty nakrájíme kostičky, které promícháme s trochou soli a glutasolem. Necháme odležet. Z vajec a části škrobové moučky si uděláme těstíčko, ve kterém kostičky obalujeme a na rozpáleném oleji smažíme do zlatova. Na pánvi na malém množství oleje osmahneme pórek nakrájený na plátky, na nudličky nakrájenou kapii, hrášek a feferonky. Směs zalijeme zálivkou z vína, sójové omáčky, octa, cukru a škrobové moučky. Pokrm povaříme, podle chuti dosolíme a do omáčky vmícháme smažené maso. Ozdobíme zelenou petrželkou a kolečky cibule. Podáváme s dušenou rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka