Vepřové maso se sójovými boby - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřového bůčku, 1  vejce, vepřové sádlo, 3 větší papriky, 15 dkg sójových bobů, 1/2 dl sójové omáčky, 1 lžíce desertního vína, česnek, 2 lžíce škrobové moučky, 1 dl vývaru z masoxu, vegeta, sůl
Odleželý, očištěný vepřový bůček zbavený kůže nakrájíme na jemné plátky a necháme odležet promíchaný s polovinou škrobu a vejcem (plátky asi 2 cm široké a 4 cm dlouhé). Sójové boby uvaříme doměkka. Papriky nakrájíme na nudličky, česnek na plátky. Na pánvi opečeme na oleji česnek, přidáme odleželé maso a zprudka jej za stálého míchání opečeme. Ochutíme vegetou, přidáme nakrájené papriky a vařené boby. Podusíme, mírně zahustíme zbytkem škrobu namočeným ve vývaru, dochutíme sójovou omáčkou, vínem a solí a krátce podusíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka