Vepřové maso se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřové kýty, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, sůl, mletý pepř, 4 listy zelí, celer, 4 větší rajčata, celerová nať, zelená petrželka, 1/8 l kysané smetany, 1 lžička hladké mouky
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájené maso a osmahneme je. Pak přidáme sůl, pepř a mírně podlité dusíme téměř do měkka. Zelí nakrájíme na menší čtverečky, krátce je spaříme přelitím vřelou vodou a odkapané přidáme k masu s nakrájeným kouskem celerem nebo s karotkou. Vše dusíme, až zelenina změkne, přibližně 10 minut. Zatím spaříme rajčata, zchladíme je, oloupeme a nakrájená na plátky přidáme k masu. Dusíme dalších 5 minut. Pak přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.
Příloha: male nočky tlačené cedníkem, hlávkový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka