Vepřové maso Švej-kuo-žou - recept cpt. Cooka
4 porce:  70 dkg vepřového plecka, 50 dkg zelí, 2 červené papriky, 2 zelené čerstvé papriky, 1 velká cibule, česnek, sůl, 5  feferonek,  špetka moučkového cukru, mletý pepř, 1 dl desertního vína, ocet, vývar z masoxu podle potřeby, glutasol, 1 lžička škrobové moučky
Maso povaříme, necháme prochladnout a nakrájíme na jemné plátky. Na pánvi na malém množství oleje lehce osmahneme česnek, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené spařené hlávkové zelí. Podlijeme šálkem vývaru, podusíme a přidáme plátky masa a nasekané feferonky. Ze sójové omáčky, vína, octa, cukru, vývaru a škrobu si připravíme zálivku, kterou směs přelijeme, povaříme, dochutíme glutasolem a podle potřeby přisolíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka