Vepřové medailónky po milánsku - recept cpt. Cooka
1 porce:  15 dkg libové vepřové kýty, 2 dkg hladké mouky, 2 dkg oleje nebo sádla, sůl, mletý pepř, česnek, 5 dkg šťávy z telecí pečeně nebo silný vývar z telecích kostí, 6 dkg špaget, 3 dkg másla na dušení žampiónů a šunky, sůl, 3 dkg žampiónů, 3 dkg šunky nebo uzeného jazyka
Mírně naklepané plátky vepřového masa z kýty (ve tvaru medailónků) se potřou směsí soli, mletého pepře a třeného česneku, obalí v mouce a opečou na roštu nebo v pánvičce na oleji. Zbylá šťáva s tukem, zastříknutá šťávou z telecí pečeně se krátce povaří a přelijí se s ní hotové medailónky. Typickou přílohou jsou spagety (nesmí být uvařeny do měkka), posypané nebo promíchané s plátky nebo nudličkami na másle podušených žampiónů, na nudličky nakrájenou šunkou nebo uzeným jazykem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka