Vepřové medailonky s pikantní omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg vepřové panenské nakrájené na 2 cm silné medailonky, 2 lžíce oleje, 1  cibule nasekaná nadrobno, 2 stroužky česneku rozdrcené, 1.8 dl rajčatového protlaku, 1.8 dl vody,  špetka muškátového oříšku nastrouhaného, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, sůl, mletý pepř
Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme osolené medailonky po obou stranách. Hotové medailonky přendáme na talíř a držíme v teple. Na pánev přidáme cibuli a česnek a na středním plameni osmahneme do zlatova. Přidáme rajčatový protlak, vodu, muškátový oříšek a mletý hřebíček. Na mírném plameni vaříme 10 minut. Přidáme vepřové medailonky, dobře prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka