Vepřové medailonky v zelenině - recept cpt. Cooka
8 porcí:  8 lžic olivového oleje (rozdělíme na dvě části), 2 stroužky česneku, 4  rajčata, 75 dkg cibule, 2  papriky, 75 dkg tykve, sůl, mletý pepř, 1 lžička bazalky, 1 kg vepřové kýty, 3 dkg másla, 1/4 l šlehačky, 15 dkg ementálu, 40 dkg eidamu
Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme rozetřený česnek a oloupaná, na kolečka nakrájená rajčata. Dusíme na mírném ohni do té doby, až nám vznikne rajčatová kaše bez přebytečné tekutiny. Na druhé části oleje osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou papriku a na kolečka pokrájenou tykev. Dusíme tak dlouho, až se tekutina vsákne do zeleniny. Kýtu nakrájíme na úhledné medailonky, naklepeme je a narychlo opečeme na másle. Osolíme, opepříme. Na dno zapékací misky poklademe směs zeleniny s tykví. Zalijeme rajčatovým pyré. Na tuto vrstvu položíme osmažené medailonky a zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali strouhaný ementál. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Poté přidáme ještě strouhaný eidam a necháme ho roztavit a zčervenat. Závěrečné zapékání provádíme v troubě vyhřáté na 200 °C.
Příloha: vařený brambor

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka