Vepřové na pórku - recept cpt. Cooka
4 porce:  70 dkg vykostěného vepřového ramínka, 1 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 1 lžička šalvěje, 1 lžička tymiánu, 1 dl bílého vína, 1 kg pórku, 4 stroužky česneku, hovězí vývar
Maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme. Okořeníme šalvějí a tymiánem, podlijeme vínem a půl hodiny dusíme. Pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Když se šťáva z masa vydusí, přilijeme vývar, přidáme na plátky nakrájený česnek, pórek a v předem vyhřáté troubě pečeme. Když maso začíná měknout, pečeme bez pokličky a dle potřeby podléváme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka