Vepřové nudličky s celerem - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřové kýty, 50 dkg celeru, 20 dkg pórku,

Zálivka: 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce desertního vína, 1  bílek,  špetka glutasolu, olej, sůl, 1 lžička škrobové moučky, vývar z masoxu

Očištěné, odblaněné maso nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s bílkem a necháme odležet. Očištěný celer nakrájíme na jemné nudličky (nejlépe nakrájíme plátky na nářezovém stroji nebo kráječem a pak je nožem překrájíme na nudličky). Celerové plátky zalijeme vodou, necháme přejít varem a vychladíme ve studené vodě. Pórek nakrájíme podélně a pak ho rozkrájíme na nudličky. Maso prudce opečeme na oleji, tuk zčásti slijeme a k masu přidáme připravenou zeleninu. Vše chvíli podusíme a zalijeme zálivkou připravenou smícháním ostatních surovin. Hustotu pokrmu upravíme vývarem a podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka