Vepřové nudličky s čekankovými puky - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřové kýty, 5 lžic sójové omáčky, 1 lžička škrobové moučky, 1  pórek, 10 dkg žampiónů, 4  čekankové puky, glutasol, sůl, desertní víno, moučkový cukr, 1  vejce, olej
Kýtu očistíme, odblaníme a nakrájíme na jemné nudličky. Promícháme s polovinou škrobu, vejcem, glutasolem a solí. Necháme 2 hodiny odležet. Čekankové puky rozpůlíme a nakrájíme na jemné proužky. Prolijeme je vařící vodou a vychladíme. Žampiony nakrájíme na jemné plátky, pórek rovněž. Masové nudličky prudce v oleji opečeme a dbáme, aby se neslepily. Tuk zčásti slijeme a přidáme připravené žampiony a čekanku. Produsíme a zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vína, cukru a škrobu. Podle chuti osolíme a podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka