Vepřové nudličky s denivkou - Mu-Sü-Žou - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg vepřového ramínka (kýty), 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička škrobové moučky, 1 větší cibule, 3 lžíce oleje, 2 dkg sušených hub nebo 3x víc nakládaných, 5  denivek (poupat květů), 1 lžička moučkového cukru, 2 lžíce desertního vína, sůl,

Omeleta: 2  vejce,  špetka glutasolu, 1 lžíce desertního vína, tuk

Libové vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky o délce 5 cm a šířce necelý centimetr. Smícháme v misce se sójovou omáčkou a škrobovou moučkou a necháme odležet alespoň hodinu v chladu. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, cukr a za stálého míchání opékáme. Když maso změní barvu, přidáme víno, na 2 - 3 cm velké kousky pokrájená poupata denivky (Hemerocallis flava - okrasná trvalka) a předem namočené sušené, nebo nakládané či sterilované houby. Na prudkém ohni krátce podusíme za stálého míchání. Podle potřeby podlijeme několika lžícemi vody či vývaru (z polévkové kostky).
Na jiné pánvi, vymaštěné tukem, si připravíme tenkou omeletu z vajec rozšlehaných s vínem a glutasolem. Hotovou omeletu roztrháme na kousky o velikosti sousta a přidáme k masu. Promícháme, dochutíme špetkou glutasolu, popřípadě přidáme sůl.
Krátce prohřejeme. Pokrm nemá téměř obsahovat šťávu.
Příloha: neslaná rýže a zeleninový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka