Vepřové po francouzsku - recept cpt. Cooka
8 porcí:  2 kg vykostěné vepřové kotlety, 3 stroužky česneku nakrájené na proužky, 4 lžíce másla, 2 lžíce kremžské hořčice, 1 lžička tymiánu, 1 lžička mletého pepře, 2.5 dl hovězího vývaru, 2 dl bílého vína, 1 lžíce meruňkového džemu
Vepřové nařízneme po stranách a do vzniklých kapes dáme proužky česneku. Maso položíme do mělké mísy a odložíme stranou. V malé misce smícháme máslo, horčici a koření. Vzniklou směsí potřeme připravené maso. Vývar smícháme s vínem a zavařeninou. Vzniklou směs ohřejeme a nalijeme na maso. Maso přeneseme do rozpálené trouby a pečeme asi 80 minut. Během pečení maso poléváme šťávou. Pokud je potřeba, přidáme bílé víno.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka