Vepřové řízky plněné drůbežími játry - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg libové vepřové kýty, 20 dkg drůbežích jater, 8 dkg vepřového sádla nebo jiného tuku, 6 dkg másla, sůl, hladká mouka, vývar z masoxu
Odblaněná, na nudličky pokrájená játra podusíme na části másla a měkká osolíme. Z vepřové kýty nakrájíme dvanáct řízků, rozklepeme je, osolíme, poklademe podušenými játry, přeložíme v půli, okraje sklepneme paličkou na maso a upevníme jehlami na závitky. Řízky poprášíme moukou, vložíme na pekáček s rozehřátým sádlem a krátce podusíme v troubě. Po chvilce řízky obrátíme, podlijeme vývarem a dusíme v troubě pod vrchním dílem pekáče. Ke konci tepelné úpravy vrchní díl pekáčku sejmeme, aby řízky zčervenaly, a nakonec přidáme zbývající máslo. Pro malou společnost můžeme připravit řízky jako minutky. Podáváme s vařenými brambory nebo se smaženými bramborovými hranolky a s rybízovým kompotem nebo se zeleninovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka