Vepřové závitky se smetanou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové řízky, 10 dkg slaniny, 1 rovná lžička mleté papriky, 1 menší cibule, 1 lžička zelené petrželky, sůl, 1/4 l kysané smetany, 1 lžička hořčice, 1 lžička polohrubé mouky
Řízky naklepeme, posolíme a opaprikujeme, na každý dáme plátek prorostlé slaniny, směs usekané cibule a petrželky. Sbalíme, převážeme, nebo sepneme. V kastrole rozpálíme máslo a závitky po celém povrchu opečeme. Pak je mírně podlité dusíme do měkka. Ku konci přípravy je dusíme bez poklice a necháme povrch mírně zhnědnout. Smetanu smícháme s hořčicí a moukou a přilijeme do šťávy. Dusíme ještě asi 7 minut. Podáváme s hlávkovým salátem.
Příloha: malé nočky nebo makaróny sypané na sucho praženou strouhankou a pokapané máslem

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka