Vepřový bůček s kostí na roštu - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg vepřového bůčku s kostí, olej na smažení,

Marináda: 1/2 lžičky mletého zázvoru nebo malý kousek čerstvého, 2 stroužky česneku, 3 lžíce medu, 2 lžíce vodky, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce vinného octa, 1 lžička tabasca, 1 lžíce bramborové škrobové moučky

Bůček rozdělíme na jednotlivé kousky tak, že ostrým nožem přesekáme šlachy mezi klouby. Rozsekáme širokým ostrým nožem na kousky o délce 6 až 8 cm. Zázvor a česnek oloupáme a rozetřeme, spojíme se sójovou omáčkou, bramborovou moučkou, vodkou, octem, tabascem a medem, pečlivě promícháme. Polovinu marinády nalejeme na bůček a na 45 minut odložíme.
Marinovaný bůček osmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách vždy po 5 minutách. Osmažené maso položíme na gril. Pečeme do zhědnutí. Při grilování potíráme často zbytkem marinády. Také je můžeme položit v jedné vrstvě do trouby rozehřáté na 220 °C a 7 až 10 minut opékat. V polovině doby pečení podlejeme zbytkem marinády.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka