Vepřový bůček v zelenině - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřového bůčku, 2 lžíce škrobové moučky, olej, 1  květák, 10 dkg karotky, 10 dkg sterilovaného hrášku, mletý pepř, sůl, 1 sklenka desertního vína,  špetka moučkového cukru, glutasol, mletý zázvor, sůl, 1  bílek, mletý pepř, 1 šálek vývaru z masoxu
Očištěný, kůže zbavený bůček nakrájíme na kostičky, promícháme se lžičkou škrobu, bílkem, pepřem, glutasolem a solí. Necháme odležet. Květák a karotku uvaříme ve slané vodě (pozor, abychom je nerozvařili). Vychladíme ve studené vodě. Karotku nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na růžičky. Na pánvi rozehřejeme olej a prudce opečeme maso. Tuk zčásti slijeme a přidáme zeleninu. Prohřejeme, zalijeme zálivkou připravenou z vína, zbytku škrobu, glutasolu a cukru, vývaru a soli. Podusíme a podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka