Vepřový steak z Göcsej - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřové kýty, 2 dkg soli, 3 g mletého pepře, 5 cl oleje, 12 dkg cibule, 10 dkg paprik, 15 dkg fazolových lusků, 3 dkg zelené petrželky, 2 dl červeného vína, 12 dkg čerstvých hub
Stejně velké řízky lehce naklepat, osolit, opepřit. V pánvi rozehřát olej a řízky z obou stran 1 minutu opéci, pak odebrat z pánve a odložit na talíř. Ve stejném oleji podusit drobně nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou papriku a na 2 - 3 cm velké kousky nakrájené fazolky. Ochutit solí, mletým pepřem a drobně posekanou petrželkou. Vzniklým ragú polít řízky, přidat trochu suchého červeného vína a maso pod pokličkou dodusit. K téměř měkkému masu přidat pokrájené houby. Při servírování navršit ragú na řízky a jako přílohu podávat vaječné noky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka