Vepřový závitek s celerem - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg vepřového bůčku, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 3 dkg oleje, 3  vejce, 20 dkg sterilovaného celeru, 5 dkg kapie, 5 dkg rostlinného tuku, 4 dl vývaru, 4 dkg hladké mouky
Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, dobře naklepeme, opepříme a osolíme. Na oleji si připravíme míchaná vajíčka, do kterých zamícháme celer a kapie. Plátky naplníme nádivkou, zabalíme a upevníme párátky. Pekáček vymažeme tukem, vložíme závitky, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky a prohřejeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka