Záhorácký závitek - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg vepřového bůčku, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 5 dkg tuku, 5 dkg slaniny, 5 dkg cibule, 25 dkg kysaného zelí, kmín, 1 lžička moučkového cukru, 2.5 dkg hladké mouky, 2.5 dl vody
Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, hodně naklepeme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvičce osmahneme nakrájenou slaninu, zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme vyprané a překrájené zelí, okmínujeme, osolíme, přisladíme a krátce podusíme. Prochladlou směs navršíme na plátky masa, zatočíme a spíchneme párátky. Závitky osolíme, poprášíme moukou a vložíme do vymazaného pekáčku, zprudka opečeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu přecedíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka