Zapečená kotleta - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 8 dkg rostlinného tuku, 5 dkg cibule, 30 dkg žampiónů, kmín, 3  vejce, 5 dkg šunkového salámu, 10 dkg plátkového tvrdého sýra
Nakrájené kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a v horkém oleji po obou stranách opečeme doměkka. Kotlety přendáme na tukem vymaštěný pekáček, na každou navršíme kopičku houbové smaženice (na tuku orestujeme nakrájenou cibuli a houby, osolíme, okmínujeme a zahustíme vejci), kterou pokryjeme plátkem salámu a sýra. Dáme zapéci do trouby a jakmile je sýr roztavený, ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka