Zapečené uzené po horňácku - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg uzeného masa (krkovičky), 75 dkg vařených brambor, sůl, kmín, 12.5 dkg vepřového sádla, 15 dkg cibule, 50 dkg kysaného zelí, 25 dkg smetany, 3  vejce
Uzenou krkovici uvaříme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Uvařené brambory nakrájíme na plátky, smícháme se solí a kmínem a s částí usmažené cibulky. Kyselé zelí uvaříme, osolíme a promícháme se zbylou cibulkou. Do pekáčku vymaštěného sádlem klademe vrstvu brambor, zelí, masa, opět zelí, navrch brambory, zalijeme rozšlehanou smetanou s vejci a v horké troubě zapečeme. Podáváme s hlávkovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka