Zapečené vepřové - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové řízky, 1 velká cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 lžíce hladké mouky, 2.4 dl polotučného mléka, 2.4 dl hovězího vývaru, 4  brambory, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Na pánvi rozpálíme olej a naklepané řízky opečeme po obou stranách. Maso dáme stranou a na pánev přidáme cibuli nakrájenou na kolečka. Vaříme za občasného míchání až cibule zesklovatí. Pak odsuneme na talíř. Na hlubší pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme mouku, pepř a sůl a za stálého míchání vaříme 1 minutu. Pomalu přilijeme vývar a mléko a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až směs začne bublat a zhoustne. Důkladně rozmícháme všechny hrudky a pánev odstraníme z ohně. Plátky brambor rozložíme do vymazaného pekáče, na ně rozložíme kolečka upečené cibule a přelijeme omáčkou. Omáčku dobře rozetřeme, aby brambory dobře pokryla. Navrch položíme řízky. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v rozpálené troubě 1 hodinu při 180 °C. Sundáme alobal a pečeme ještě dalších 10 minut. Ozdobíme petrželkou a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka