Zapečené vepřové kotlety na tykvi a bramborách - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 dkg anglické slaniny, 50 dkg tykve, 1  paprika, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 2 lžičky hořčice, 1 hrneček vývaru, olej, 50 dkg brambor, 4  vepřové kotlety, 1 lžička mleté papriky, 1/8 l smetany
Anglickou slaninu rozškvaříme a vyplníme jí dno zapékací misky. Oloupané tykve nastrouháme na hrubém struhadle a slijeme přebytečnou vodu. Papriku nakrájíme na kostičky a smícháme ji s tykví, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Ve vývaru rozmícháme plnotučnou hořčici a přidáme k tykvi. Dobře promícháme. Brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka a nakrájíme je na tenké plátky. Na anglickou slaninu v zapékací misce klademe střídavě vrstvu tykví a brambor. Vrchní vrstvu tvoří tykve. Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a po obou stranách prudce osmažíme. Naklademe je na tykve, posypeme sladkou paprikou a dáme do trouby zapéci. Zapékáme 40 minut. Před dokončením zalijeme smetanou a necháme prohřát. Podáváme s vařeným bramborem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka