Zlatokopecké kotlety - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové kotlety, 2 lžíce oleje, 1  cibule nakrájená na kolečka, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 2.5 dl mléka, 2.5 dl kuřecího vývaru, 4  brambory oloupané a nakrájené na tenké plátky, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka osmahneme kotlety po obou stranách. Kotlety vyndáme a držíme v teple. Na pánev dáme cibuli a 3 minuty ji smažíme. Hotovou cibuli vyndáme a také držíme v teple. Ve středně velké pánvičce rozehřejeme máslo, přimícháme mouku, sůl a pepř a za stálého míchání 1 minutu vaříme. Přilijeme vývar a mléko a vaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne. Do vymazané zalékací misky rozložíme plátky brambor, na ně dáme cibuli, polijeme omáčkou a navrch položíme kotlety. Přikryjeme alobalem a pečeme při 170°C 1 hodinu. Posypeme petrželkou a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka