Živáňská pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg vepřové kýty, 25 dkg skopové kýty, 25 dkg hovězí svíčkové, sůl, 1 lžička mleté papriky, kmín, 4  cibule, 25 dkg slaniny
Maso nakrájíme na menší plátky vysoké 1 cm, naklepeme, osolíme, posypeme paprikou (případně kmínem) a dáme do kameninové nádoby na několik hodin odležet. Na jehlice napichujeme střídavě jednotlivé druhy masa, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky slaniny a grilujeme. Hlavní zásady pro živáňskou pečeni: Použít všechny druhy masa a nešetřit cibulí ani slaninou. Podáváme s brambory a obkládáme drobně nasekanou cibulí, hořčicí a kyselou okurkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka