Anglické skopové žebírko - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg skopových žebírek, 5 dkg slaniny, sůl, mletý pepř, rozmarýn, 7.5 dkg cibule, 3 dkg másla, 1 dl vody, 25 dkg karotky, 1 dl vína, 7 dkg kečupu, 5 dkg bílého jogurtu
Nasekaná žebírka mírnì naklepeme, okraje naøízneme, osolíme, opepøíme a jemnì posypeme rozmarýnem. V kastrolu rozpustíme nakrájenou slaninu, pøidáme máslo, nakrájenou cibuli, osmažíme, vložíme žebírka, po obou stranách opeèeme, zastøíkneme vodou, pøikryjeme a dusíme dopolomìkka. Vložíme èásteènì pøedvaøenou a na hranolky nakrájenou karotku, zalijeme vínem a dusíme domìkka. Pøed koncem pøidáme rozmíchaný keèup s jogurtem a jenom prohøejeme.
Pøíloha: brambory nebo rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka