Čanahi - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg skopového masa (i jiného), 50 dkg brambor, 3 dkg slaniny, 50 dkg lilku nebo tykviček nebo zelených okurek, 4  cibule, 7  rajčat, 2 dl vývaru, mletý pepř, sůl,  špetka pálivé papriky, 2 lžíce zelené petrželky (lístků koriandru), olej
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opečeme do červena na oleji. Dáme stranou. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, baklažány nebo jinou zeleninu na plátky, osolíme a opepříme. Do zapékací misky vytřené olejem dáme na dno drobně nakrájenou slaninu a pak klademe vrstvy brambor, masa, zeleniny, cibule a každou posypeme petrželkou, nakonec paprikou. Na povrch dáme rajčata, zbytek slaniny, zalijeme vývarem a dusíme v troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka