Čevapčiči - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg skopového masa bez kosti, 30 dkg vepřové krkovičky, sůl, mletý pepř,  trochu hladké mouky, olej
Skopové maso a prorostlé vepřové nakrájíme přes vlákno, umeleme dvakrát na strojku, osolíme, opepříme, přidáme 2-3 lžíce vody. Směs dobře promícháme. Na prkénku poprášeném hladkou moukou utvoříme váleček, nakrájíme z něho dílky o něco větší než na švestkové knedlíky a zaoblíme je. Pánev potřeme slabě olejem a šišky masa po všech stranách na mírném ohni opékáme. Pánev musí byt dobře rozpálena, aby nahradila rošt. Čevapčiči se nesmí v oleji smažit, jen opékat.
Příloha: sekaná cibule a chléb

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka