Jehněčí či skopový pilaf recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg skopového masa (jehněčího), 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 3 lžíce opečených mandlí, 2  cibule, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička šafránu (podle původního předpisu rozmočeného v růžové vodě), 10 dkg rozinek (nebo hrst nezralých bobulek hroznů), 2 lžíce rajčatového protlaku, 25 dkg rýže, 3/4 l vývaru, máta peprná či petrželka
Maso rozkrájíme a opečeme na oleji spolu s česnekem, cibulí a paprikou, osolíme, podlijeme a půl hodiny dusíme. Přidáme propranou rýži, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme šafrán, protlak, rozinky, dusíme, nakonec přidáme opražené nakrájené mandle. Na talíři vytvoříme kopečky, ozdobíme posekanou mátou nebo petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka