Jehněčí kotlety s chřestem - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  jehněčí kotlety, 8 lžic oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, mletý pepř, 1 kg nových brambor, 1 kg bílého chřestu, 1 lžička másla, 15 dkg smetany, 15 dkg gorgonzoly, 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny oleje, citrónové šťávy, soli a pepře umícháme marinádu, do níž vložíme maso a na tři hodiny umístíme do chladna. Uvaříme brambory ve slupce. Chřest oloupeme, dřevnaté konce odkrojíme a vaříme 15 minut ve vroucí osolené vodě s máslem. Pak zahřejeme smetanu, za stálého míchání v ní rozpustíme sýr, přidáme rozdrcená zrníčka nakládaného pepře a omáčku povaříme. Na rozpáleném oleji opečeme kotlety, z každé strany asi 4 minuty. Chřest podáváme s kotletami, loupanými bramborami a sýrovou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka