Polévka z fazolek - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg fazolových lusků, 2 lžičky octa, 1 lžička moučkového cukru, mletý pepř, sůl, 1/4 l smetany (kysaného mléka), 2 lžíce hladké mouky, 1.5 l vody, 1 lžíce kopru
Očištěné, dobře pokrájené fazolky vaříme v osolené vodě, kterou podle chuti přisladíme, přikyselíme a opepříme. Polévku zalijeme zátřepkou ze smetany a mouky. Použijeme-li jen kysané mléko, můžeme polévku zjemnit 20 g másla. Nakonec přidáme rozsekaný kopr. Dáme-li do polévky jemnou uzeninu a podáme-li k tomu brambory uvařené ve slupce, je to chutná večeře. Polévku můžeme připravit v kteroukoli dobu ze sterilovaných fazolek.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka