Jehněčí maso s rajčaty - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg jehněčího masa, 8 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1 menší cibule, 1  bobkový list,  špetka tymiánu, 4 velká rajčata, 1 lžička hladké mouky, máslo
Maso vykostíme, upravíme na tvar válečku, protkneme slaninou a osolíme. Na kastrole vyškvaříme zbylou slaninu, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak opečeme na tomto základě maso po celém povrchu. Přidáme koření, podlijeme vývarem z kostí a pečeme téměř do měkka. Přidáme na plátky pokrájená rajčata, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme. Pak maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme.
Příloha: noky, makaróny sypané opraženou strouhankou

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka