Jehněčí maso v karí - recept cpt. Cooka
8 porcí:  1.5 kg jehněčího masa nebo kůzlečího masa vykostěného a nakrájeného na 4 cm kostky, 6 dkg másla, 2 lžíce aromatického oleje, 50 dkg cibule, 4 lžíce karí koření, 1 lžička chilli papriček, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky nového koření, 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře, 1/4 l kokosového mléka (nebo šálek strouhaného kokosu a šálek kondenzovaného mléka), 1/4 l vývaru, 1  bobkový list, 2 lžíce citrónové šťávy
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na oleji s máslem do červena. Maso vyjmeme, do šťávy vložíme cibuli a koření a dusíme tři minuty. Maso vložíme zpět, osolíme, přidáme vývar, bobkový list a dusíme asi hodinu. Pak zalijeme kokosovým mlékem, ochutíme citrónem a dusíme ještě asi 20 minut. Jako přílohu podáváme rýži kořeněnou šafránem a salát z čerstvé zeleniny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka