Jehněčí na kari s jogurtovou marinádou - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg jehněčího masa (plece bez kostí), 20 dkg bílého jogurtu, 3 lžíce citrónové šťávy, 1/4 lžičky mletého zázvoru, sůl, 4 lžíce karí koření, mletý pepř, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 2 dl masového vývaru, 45 dkg mraženého hrášku a mrkve, 2  rajčata
Do jogurtu vmícháme citrónovou šťávu, zázvor, karí, sůl a pepř. Maso nakrájíme na kostky, dáme do marinády a přikryté necháme přes noc v ledničce. Drobně nakrájený česnek a cibuli udusíme na másle do sklovita, přidáme okapané maso, několik minut za stálého míchání opékáme, přilijeme marinádu a vývar a dusíme 90 minut. Do masa zamícháme uvařený hrášek s mrkví a nakrájená rajčata bez slupky a semen a dochutíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka