Jehněčí na smetaně s majoránkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg jehněčího masa, sůl, 15 dkg kořenové zeleniny, 7.5 dkg cibule, 6 dkg rostlinného tuku, 5 dkg hladké mouky, 5 dl vývaru z jehněčího masa a zeleniny, 2 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, 25 dkg smetany
Maso nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody s pokrájenou zeleninou a cibulí. Měkké maso vyjmeme, z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, promícháme a dobře provaříme. Před koncem vaření přidáme lisovaný česnek, pepř, majoránku, krátce povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou. Omáčku přecedíme na maso a krátce převaříme.
Příloha: vařené brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka