Kůzlečí řízky - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  kůzlečí kýta, 1/2  česneku (půl paličky, ne půl stroužku), 10 dkg slaniny, 1 lžička mleté papriky, sůl, vepřové sádlo nebo olej na smažení,

Na obalení: 5  brambor, 1 šálek horkého mléka, 1  vejce, 5 lžic hladké mouky, sůl,  špetka majoránky, 1 stroužek česneku

Maso z kýty odblaníme, vykostíme a nakrájíme na malé, ale silnější řízky. Protkneme je proužky slaniny, potřeme česnekem utřeným se solí, lehce posypeme paprikou a obalíme v bramborákovém těstě, které si připravíme rozstrouháním oloupaných brambor, z nichž vymačkáme vodu, přelijeme je horkým mlékem, zahustíme moukou, přidáme vejce, majoránku a česnek utřený se solí. Můžeme ochutit i trochou drceného kmínu. Řízečky dobře obalené po obou stranách smažíme pomalu na rozehřátém oleji nebo sádle, avšak nejchutnější jsou z fritovacího hrnce, smažené při 160 - 170°C dozlatova.
Příloha: bramborová kaše

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka