Pečená skopová kýta s fazolemi - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg skopové kýty nebo plece, 10 dkg cibule, 7.5 dkg slaniny, sůl, 50 dkg fazolí, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 10 dkg karotky, saturejka, bazalka, zelená petrželka, tymián, 2 dl červeného vína, 5 dkg másla
Fazole den předem namočíme, uvaříme doměkka, osolíme a opepříme. Maso potřeme česnekem utřeným se solí, stáhneme motouzem do tvaru válečku, vložíme do pekáčku na rozpuštěnou slaninu, opečeme ze všech stran, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a karotku, osmahneme, posypeme bylinkami, zalijeme vínem a za občasného podlévání upečeme doměkka. Šťávu propasírujeme přes síto, přidáme máslo, prohřejeme. Na talířích maso obložíme fazolemi.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka