Plněná jehněčí kýta - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg vykostěné jehněčí kýty, 6 dkg másla, 2 dkg slaniny, 3  vejce, 15 dkg žampiónů, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 1 sterilovaná kapie, 1 lžíce hladké mouky, sůl, vývar z masoxu
V odblaněné jehněčí kýtě nařízneme středem otvor pro plnění. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme na tenké plátky pokrájené žampióny a po osmahnutí zalijeme vejci rozšlehanými se solí. Umícháme řídkou nádivku, sejmeme ji z plotýnky, vmícháme okapaný hrášek a drobně pokrájenou kapii a naplníme otvor v mase. Uzavřeme jej jehlou na masové závitky, kýtu osolíme a upečeme na polovině dávky másla. Při pečení maso obracíme a podléváme vývarem. Asi čtvrt hodiny před dohotovením vmícháme do šťávy mouku rozetřenou se zbývajícím změklým máslem.
Příloha: vařené brambory a zeleninový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka