Skopová korma - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg skopové kýty, 1 lžička fenyklu, 1 lžička koriandru, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička celého pepře, kardamom (semena ze 3 tobolek malabarského kardamomu), 1 lžička máku, 1 lžička zázvoru, 2  cibule, 1 lžíce oleje, 2 lžičky mleté skořice, 8  hřebíčků, 3  badyány (cípky), 1 hlávka česneku, 3 listy citronely (nebo strouhaná citrónová kůra), 1 lžička soli, 3 dl mléka, 1 lžíce strouhaného kokosu, 2  brambory
Fenykl, koriandr, římský kmín, kardamom, pepř, mák a zázvor jemně umeleme. Promícháme dobře s polovinou drobně nakrájené cibule a ve směsi obalíme skopové maso nakrájené na kostky o velikosti sousta. Necháme odležet.
Mletou skořici s hřebíčkem a badyánem opečeme krátce na oleji. Přidáme zbylou pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, citronelu a osmahneme, až cibule zezlatoví. Pak přidáme maso obalené kořením a opečeme ze všech stran. Zalijeme mlékem s kokosem, osolíme a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny. Potom přidáme oloupané, drobně nakrájené brambory, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podáváme s rýží nebo moučnými plackami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka