Skopová kýta po valašsku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg skopové kýty nebo plece bez kostí, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 2 kuličky jalovce, 2 lžíce vepřového sádla, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky
Skopovou kýtu prošpikujeme na plátky nakrájeným česnekem, osolíme a okořeníme pepřem a drceným jalovcem. Převážeme motouzem a necháme 4 - 6 hodin v chladnu odležet. Jemně nakrájenou cibuli do zlatova osmažíme na sádle, připravené maso v ní opečeme, zalijeme vodou nebo vývarem a pod poklicí dusíme doměkka. Šťávu zahustíme na sucho opraženou hladkou moukou, povaříme a dochutíme. Necezenou horkou šťávou podléváme maso na talíři. Podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka