Skopová žebírka à la Nelson - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  skopových žebírek, 1  cibule, sardelová pasta, 1 lžíce zelené petrželky, 1.5 lžíce másla nebo oleje,  trochu hladké mouky, 5 dkg parmazánu, 1/8 l kysané smetany
Smícháme usekanou cibuli, sardelovou pastu a petrželku. Maso mírně naklepeme a slabě osolíme. Opékáme je na másle nebo oleji na každé straně asi 3 - 4 minuty. Pak je potřeme směsí cibule, sardelové pasty a petrželky a mírně podlité dusíme. Přendáme je do zapékací nízké mísy, povrch posypeme buď samotným sýrem, nebo smíchaným s vláčnou strouhankou, pokapeme šťávou nebo máslem a zapečeme, až sýr mírně zrůžoví a smetana se vsákne do masa.
Příloha: rýže s hráškem nebo brambory s petrželkou a saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka