Skopové hrudí rolované - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg skopového hrudí, sůl, 2  cibule, 4  sardelky nebo sardelová pasta, 2 lžíce másla, 1 šálek kořenové zeleniny, 5 zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření, 1 lžička másla, 1 lžička hladké mouky
Plát masa slabě osolíme, potřeme sardelovým máslem připraveným z poloviny másla, poklademe kolečky cibule a sbalíme. Ovážeme motouzem nebo sepneme a povrch osolíme. Na zbylém másle závin po celém povrchu opečeme, pak přidáme zeleninu, osmahneme a dusíme mírně podlité s přidáním koření do měkka. Hotovou šťávu zahustíme máslem utřeným s moukou a krátce povaříme. Šťávu mixujeme nebo prolisujeme.
Obměna: šťávu přelijeme 1/4 l husté kyselé smetany smíchané se lžičkou polohrubé mouky a za stálého kvedlání povaříme. Pak omáčku mixujeme nebo prolisujeme. Částí omáčky polijeme pokrájené maso, ostatní podáme v omáčníku.
Příloha: jemné noky, těstoviny, jemný knedlík

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka