Polévka z kysaného zelí - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/4 kg kysaného zelí s lákem, 4  brambory, kmín, sůl, 2 kostky kostkového cukru, 1/4 l kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky
Do vody dáme vařit škrábané a pokrájené brambory, trochu kmínu, sůl a teprve k poloměkkým přidáme kysané zelí, také pokrájené, a povaříme, ne však příliš dlouho. Na konec polévku zahustíme kyselou smetanou s trochou mouky, podle chuti přisolíme a po případě přikyselíme lákem ze zelí. Můžeme ji zlepšit ještě rozkloktaným vejcem. Vaříme-li ji k večeři, vaříme brambory zvlášť, nikoli v ní.
Takto se vaří známá 'couračka', 'cacarka' nebo 'couralka'.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka