Skopové maso pečené s kořením - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg skopového masa, 2 lžíce oleje, sůl, 1 lžička mleté papriky,  špetka pálivé papriky, 1 lžička mletého římského kmínu, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky mletého koriandru, 2  citróny, 60 dkg cibule
Maso nakrájíme na kousky, opečeme na oleji do červena, osolíme. Přidáme koření, nakrájený česnek, polovinu šťávy z citrónů, podlijeme vodou a dusíme doměkka pod pokličkou. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, chvilku podusíme. Potom cibuli odhrneme stranou, do kastrolu vrátíme maso, překryjeme dušenou cibulí, pokapeme druhou polovinou šťávy z citrónu a prudce zapečeme dozlatova v troubě. Podáváme s rýží, těstovinami nebo bílým chlebem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka