Skopové maso s fazolemi - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg předního skopového s kostmi, 25 dkg bílých fazolí, 2  cibule, 1  mrkev, 2 lžíce vepřového sádla, 1.5 dl vody, mletý pepř, zelená petrželka, mletá paprika, sůl
Fazole namočíme na 6 hodin před přípravou do studené vody, pak vodu slijeme, fazole vsypeme do tlakového hrnce s vařící vodou a uvaříme dopoloměkka (asi 1/4 hodiny). Maso rozsekáme na kousky. Polovinu množství nadrobno nakrájené cibule osmažíme dozlatova na polovině sádla, zasypeme mletou paprikou, po zpěnění přidáme maso, lehce opečeme a zalijeme vodou. Dusíme pod tlakem 10 minut. Pak maso doplníme na kostičky nakrájenou mrkví a dusíme v uzavřeném hrnci, až maso a fazole změknou. Osolíme a opepříme, při podávání zdobíme cibulí a petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka