Sněhobílé skopové proužky - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg skopového masa, 6  bílků, 1 šálek vývaru, 1/2 šálku vína šao-sing, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce škrobové moučky, nakládané houby, olej, wei-su
Jemně sekané skopové maso osolíme, zakápneme vínem a promícháme s trochou škrobu. Poté vmícháme ušlehané bílky. Hmotu upravíme do tvaru proužků, které zvolna opékáme po obou stranách na dostatečném množství oleje. Asi po 3 minutách maso vyjmeme a dáme okapat na síto. Na pánev vlejeme 2 lžíce oleje, vývar, víno, sůl, zázvor a uvedeme do varu. Zahustíme máčeným škrobem a dochutíme wei-su. Touto omáčkou přelijeme křehké maso upravené na teplé míse. Ozdobíme nakládanými houbami a sekanou petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka