Zapečené jehněčí v listovém těstě - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1.5 kg jehněčí kýty bez kosti, 8 stroužků česneku nakrájených na plátky, 4 lžíce másla, 2  cibule nakrájené nadrobno, 20 dkg žampiónů nakrájených nadrobno, 10 dkg mletého telecího masa, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1/2 lžičky estragonu, 3 dl bílého vína, 40 dkg lístkového těsta, 1 rozšlehané vejce, sůl, mletý pepř
Jehněčí maso prošpikujeme česnekem, osolíme a položíme do pekáče. Pečeme v rozpálené troubě při 190°C asi 40 - 60 minut, občas podléváme vodou. Mezitím si připravíme nádivku. Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a osmahneme ji do zlatova.Přidáme žampióny, telecí maso, víno a koření a na mírném plameni vaříme asi 35 minut, až se většina omáčky vyvaří. Nádivku i jehněčí maso necháme vychladnout. Maso nakrájíme na větší kousky.
Listové těsto vyválíme na tenkou placku a tu nakrájíme na tak velké kousky, aby do nich bylo možné zabalit kousky jehněčího. Na každý kousek těsta dáme dva plátky jehněčího a lžíci nádivky. Zabalíme, pomažeme rozšlehaným vejcem a lehce propíchneme vidličkou. Dáme na plech a pečeme v rozpálené troubě při 200°C dalších 25 minut. Během pečení ještě jednou pomažeme vejcem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka