Dolmas - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  papriky (zelné listy, tykvičky, okurky, mladé vinné listy), 1 lžíce oleje, 1  cibule, 30 dkg mletého masa, 10 dkg vařené rýže, sůl, mletý pepř, 1 lžička dobromysli, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíce vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/8 l kysané smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, vepřové sádlo
Cibuli podusíme, přidáme mleté maso, rýži a koření, chvilku podusíme a směsí pak naplníme papriky. Ty krátce opečeme na sádle, zalijeme vývarem a dusíme. Omáčku zahustíme smetanou a rajčatovým protlakem. Podobně plníme zelné listy, mladé vydlabané tykvičky, okurky nebo mladé vinné listy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka