Jaternicový prejt - recept cpt. Cooka
6 porcí:  30 dkg vepřového bůčku, 15 dkg vepřových jater, 3  vepřové nožičky, 4  rohlíky, 3 stroužky česneku, kořenová zelenina, 1  cibule, mletý pepř,  špetka majoránky,  špetka mletého nového koření, sůl, vepřové sádlo
Dobře očištěné a vyprané vepřové nožičky uvaříme spolu s bůčkem a kořenovou zeleninou ve slané vodě doměkka. Vaříme postupně tak, že nejdříve vaříme nožičky, po půl hodině přidáme bůček a pak kořenovou zeleninu, nakonec na krátkou dobu vložíme játra. Uvařené nožičky obereme, bůček vykostíme a vše spolu s játry a rohlíky máčenými ve vývaru semeleme. Přidáme osmaženou cibuli, promícháme, ochutíme kořením a třeným česnekem a dáme na pekáček a v troubě zapečeme. Podáváme s kysaným zelím a vařenými brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka